Prof. Beata Możejko gościem w audycji "Strefa Historii" w Radiu Gdańsk

W dniu 3 lutego 2021 r. gościem  Radia Gdańsk była prof. zw. dr hab. Beata Możejko z Instytutu Historii Wydziału Historycznego UG.  W cyklu spotkań Strefa Historii prof. B. Możejko w audycji Kasza, chleb, piwo, wino opowiadała m.in. o prawdopodobnym menu podczas uczty jaką Kazimierz Wielki w 1364 roku wyprawił u Mikołaja Wierzynka w Krakowie oraz różnicy w potrawach ludzi możnych i biednych.

22

Link do audycji https://m.radiogdansk.pl/audycje-rg/strefa-historii/item/121746-kasza-chleb-piwo-wino-prof-beata-mozejko-opowiada-co-jadano-w-sredniowieczu

Od początku 2020 roku gośćmi Strefy historii w Radio Gdańsk było kilkunastu naukowców z Wydziału Historycznego UG.

Zachęcamy do wysłuchania również innych audycji

Załącznik
Załącznik Rozmiar
Strefa Historii - spis audycji 194.95 KB
Zdjęcie w galerii
Pokaż rejestr zmian

Data publikacji: piątek, 5. luty 2021 - 11:21; osoba wprowadzająca: Wacław Kulczykowski Ostatnia zmiana: piątek, 5. luty 2021 - 11:21; osoba wprowadzająca: Wacław Kulczykowski